Este ceva special in legatura cu Islanda. Poate ca e istoria straveche si cultura unica sau poate sunt muntii spectaculosi, vulcanii activi, iceberg-urile, ghetarii si cascadele imense. Show-ul Down Days: Iceland, de pe Red Bull TV, iti permite sa-ti alegi motivul tau preferat pentru care sa-ti planifici vizita aici.

Islanda e atat de misto incat are propria rasa de cai. La fel ca oamenii, relieful si cultura, caii de acolo sunt adanc inradacinati in acest loc – sunt izolati aici de mai bine de 1.000 de ani. „Daca pleaca de pe insula, nu se pot intoarce, asa ca sunt destul de speciali pentru regiune,” a spus Dane. „Sunt mai mici decat un cal normal si au un pas unic.” In plus, au coame de staruri rock.
Muzica este si ea foarte legata de loc. Recunoscuta la nivel international, Islanda a produs artisti cunoscuti, printre care se numara Of Monsters and Men, Björk, Ólafur Arnalds si Sigur Rós. „Muzica islandeza este originala,” a spus Dane. „Are un sunet unic si natural, te duce intr-un soi de calatorie, la fel ca Islanda.”
Chiar daca mancarea de pe insula probabil este mai scumpa decat in alte locuri, calitatea ei este destul de buna. In plus, apa de aici este pura, iar berea e cea mai buna din lume.
In final, sa nu uitam de faimoasele izvoare Blue Lagoon, situate chiar langa Reykjavik. Sunt bogate in dioxid de siliciu, un mineral natural care face minuni pentru piele.
In Islanda exista mii de kilometri de coasta, asa ca daca esti un surfer inrait (sau extrem), atunci ar trebui sa-ti rezervi biletele de pe-acum. In primul rand, te simti de parca faci duck diving intr-o baie cu gheata – chiar la propriu, pentru ca exista bucati de gheata care plutesc prin ocean. „Faci surf pana cand ti-e atat de frig incat nu mai functionezi,” spune Dane.
Daca ti se pare interesant si vrei sa experimentezi durerea de cap a vietii tale, indreapta-te spre Ghetarul Lagoon. S-ar putea sa fie mai impresionant decat orice ai mai vazut in ultimul timp, apa ca de cristal si iceberg-uri gigantice pe care le poti simti de aproape. „Te simti de parca esti intr-un glob de cristal. Nu pare real, dar este, in totalitate.”
mai mult la : redbull.com

Lasă un răspuns