Arhiva Antena 3 : Stiri Islandeze

0
2488

west ham united

Nu mai demult de octombrie 2008, Islanda, ca ţară, era declarată falimentară de presa de specialitate din întreaga lume. Fără fonduri şi cu o monedă internă cu valoare zero, deci în incapacitate de a face importuri, Islanda are poveştile ei fericite. Un consorţiu bancar nordic, CB Holding, a cumpărat echipa engleză de fotbal West Ham United pentru 113 milioane de euro de la un om de afaceri tot islandez, a cărui avere a fost năruită de criza financiară.CB Holding, companie deţinută de grupul de investiţii Straumur-Burdaras din Islanda, a regăsit finanţele necesare pentru a face investiţii în sport, în ciuda crizei care a cutremurat ţara nordică în urmă cu nici un an. Bjorgolfur Gudmundsson, fostul patron islandez al lui West Ham United, şi-a salvat finanţele… citeşte toată ştirea »

islanda

Straumur-Burdaras Investment Bank HF, ultima din cele mai importante patru companii financiare, a fost închisă luni, iar autoritatea islandeză de supraveghere a sectorului financiar-bancar a preluat controlul, potrivit Wall Street Journal.Potrivit unui comunicat al Autorităţii, lichiditatea băncii nu mai poate susţine operaţiunile.William Fall, CEO al băncii, şi-a prezentat demisia. În urmă cu o lună, Fall spunea că banca mai are mult de trăit. În ciuda previziunilor optimiste, în trimestrul patru Straumur a raportat o pierdere de 616 milioane euro, ca urmare a creditelor neperformante si a scaderii valorii contabile a activelor.Antena3.ro… citeşte toată ştirea »

Etichete pentru acest articol » islanda , 

islanda

Svein Harald Oeygard, un economist norvegian a fost numit guvernator al bancii centrale din Islanda, după ce fostul premier David Oddsson, despre care se crede că este responsabil de falimentul ţării, a fost obligat să îşi dea demisia, a declarat vineri primul ministru islandez Johanna Sigurdardottir, citat de AFP. Autorităţile islandeze au încercat să îl constrângă pe căi legale pe David Oddsson să demisioneze din funcţia de guvernator, pentru ca economia să se redreseze. Parlamentul a adoptat de curând o lege care schimbă modul de guvernare a instituţiei, deci Oddsson putea fi determinat să îşi dea demisia, în ciuda refuzurilor sale.. La 1 februarie, odată cu formarea noului guvern islandez, prima promisiune a proaspăt alesului premier a fost aceea de a-l… citeşte toată ştirea »


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns