Burse de 1.000 de euro lunar pentru Norvegia si Islanda

0
1678

Schema de finantare pentru mobilitati universitare în Spatiul Economic European (SEE), prin care universitatile din Romania pot obtine fonduri de peste un milion de euro pentru burse în Norvegia, Islanda si Liechtenstein, a fost lansata ieri la Bucuresti.

România va beneficia de o suma totala de 935.000 de euro, acordata prin mecanismul de finantare SEE, la care se adauga 135.000 de euro contributie de la bugetul national. Agentia Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) a fost desemnata administratorul schemei de finantare în România. 

“Sper ca acest Fond pentru burse, în valoare totala de 1,1 milioane de euro, va contribui la întarirea relatiilor academice si intelectuale între România, pe de o parte, si Norvegia, Liechtenstein si Islanda, pe de alta parte”, a declarat ambasadorul Norvegiei la Bucuresti, Øystein Hovdkinn.

Studentii vor putea beneficia de mobilitate cu o durata de cel putin trei luni si maximum 12 luni, bursele acestora putând sa se ridice la 1.000 de euro pe luna. Profesorii se vor putea deplasa pentru minimum o saptamâna si maximum patru, valoarea bursei cadrelor didactice fiind de 1.000 de euro pe saptamâna, fara a putea depasi un total de 3.500 de euro pentru întreaga perioada de deplasare.

Lasă un răspuns