Ce zici de asta? Ai munci in Islanda cea geroasa?

2
2478


Dacă Spania închide poarta în nasul românilor care vor să muncească în străinătate, guvernul islandez liberalizează total piaţa muncii pentru cetăţenii români, începând cu 1 ianuarie 2012. Chiar şi aşa, puţini sunt ce care se încumetă să plece acolo cu jobul, din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

"Prin eliminarea restricţiilor privind accesul muncitorilor români pe piaţa islandeză, executivul de la Reykjavik transmite un semnal clar atât în sprijinul principiului european al liberei circulaţii a forţei de muncă, cât şi în acord cu ansamblul valorilor şi drepturilor care stau la baza construcţiei europene", spune un comunicat al MAE.
Măsura adoptată de guvernul islandez reprezintă, totodată, un factor favorizant în consolidarea relaţiilor economice româno-islandeze şi un element de susţinere a comunităţii româneşti din Islanda, mai precizează comunicatul.
Membră a Spaţiului Economic European şi a spaţiului Schengen, stat candidat pentru aderarea la UE, Islanda a aplicat măsuri de drept intern vizând accesul cetăţenilor români pe piaţa locală a forţei de muncă.

Ce zici de asta? Ai munci in Islanda cea geroasa?

2 COMENTARII

  1. O veste buna. Dupa atatia ani de asteptare in sfarsit cetatenii romani au dreptul la munca in Islanda. Pacat ca in articolul de mai sus nu s-a precizat si cateva domenii in care se poate munci.

Lasă un răspuns