Cum ocolesc islandezii taxa pentru biserică

1
2103

Islandezii s-au săturat să plătească taxe către biserică, astfel că tot mai mulți dintre ei aleg o strategie foarte inteligentă.
Peste trei mii de islandezi, aproximativ 1% din populație, au adoptat ca religie vechile credințe sumeriene. Biserica Zuistă le promite urmașilor că li se vor returna banii pe care îi plătesc drept taxă pentru religie.
Afluxul de enoriași către vechii zei ai sumerienilor s-a petrecut în ultimele două săptămâni, pe fondul nemulțumirii islandezilor față de taxa pentru religie.
Islandezii sunt obligați să își declare apartenența religioasă autorităților statului. Trei sferturi din populație sunt afiliate Bisericii Evanghelice Luterane islandeze.
biserica-700x465

În Islanda sunt peste 40 de biserici, care primesc o parte din taxele plătite de enoriași. Suma pe care o va plăti, anul viitor, fiecare contribuabil islandez bisericii este de aproximativ 80 de euro.
”Nu poți să ieși din sistem. Cei care sunt neafiliați sau aparțin unei religii nerecunoscute plătesc taxe mai mari”, a spus Sveinn Thorhallson, purtător de cuvânt al Zuistilor, citat de The Guardian.
Un sondaj de opinie publicat în septembrie a arătat că 55 la sută dintre respondenți vor ca acest sistem să fie oprit.
mai mult la :  http://greatnews.ro/cum-ocolesc-islandezii-taxa-pentru-biserica/

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns