Danemarca apelează la armată pentru a proteja instituțiile „evreiești și israeliene” din Copenhaga

0
108

Armata daneză va fi mobilizată pentru a scuti poliția de sarcinile de securitate în jurul obiectivelor „evreiești și israeliene” din Copenhaga, a anunțat duminică Ministerul danez al Apărării, potrivit AFP.

„Situația din Israel și Gaza pune o presiune puternică asupra resurselor poliției. În acest context, s-a decis (…) că forțele armate vor sprijini supravegherea instituțiilor evreiești și israeliene din Copenhaga”, cum ar fi sinagoga și ambasada israeliană, a declarat ministrul apărării, Troels Lund Poulsen.

Soldații vor fi desfășurați începând cu 6 decembrie pentru o perioadă care nu a fost încă definită. Cerințele vor fi reevaluate periodic, a precizat Ministerul Apărării pe site-ul său.

Mai multe demonstrații ca reacție la războiul Israelului împotriva Hamas, coroborate cu arderea de Coranuri în țara scandinavă, au făcut ca volumul de muncă al poliției daneze să fie prea mare.

„Ne aflăm într-o situație în care amenințarea teroristă la adresa Danemarcei este serioasă”, a subliniat ministrul Justiției, Peter Hummelgaard. „Conflictul din Orientul Mijlociu a dus la o creștere total inacceptabilă a antisemitismului și a insecurității în rândul evreilor danezi”, a adăugat el.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-26728399-danemarca-apeleaza-armata-pentru-proteja-institutiile-evreiesti-israeliene-din-copenhaga.htm


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns