Europarlamentarul PDL Cristian Preda este in Islanda

0
1887


”Întrucât sunt în Islanda și trebuie să particip la mai multe reuniuni în calitate de membru al Parlamentului European, nu pot face multe comentarii referitoare la decizia BPN de astăzi”, explică Preda, pe blog.

”Mă mulțumesc să citez următoarele: “Membrii luați în discuție spre a fi sancționați vor fi anunțați cu cel puțin 3 zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor și au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă”. Acesta este conținutul articolului 29 din Statutul PDL. Menționez că nu am fost anunțat că BPN va dezbate cauza și, evident, nu am avut niciun mijloc la dispoziție pentru a mă apăra. Graba strică treaba. Decizia nu respectă Statutul. Nu ar fi prima dată când BPN citește după ce decide. Iată de ce consider că e un abuz. Un abuz susținut de un calcul politic eronat”, susține europarlamentarul PDL.

Prezenta in Islanda ma impiedica sa reactionez asa cum as fi dorit la evenimentele din tara. O voi face miercuri seara, la intoarcerea in Romania: pana atunci trebuie sa imi vad de treaba, ca ales in Parlamentul European. In orice caz, imi voi apara drepturile politice in numele principiilor pe care le-am aparat si pana acum. O uriasa neintelegere planeaza asupra spatiului public de la noi si e de datoria mea s-o lamuresc.

El le mulțumește celor care i-au trimis mesajele de susținere. ”Ei mă vor ajuta să mă bat pentru dreptate!”, încheie Preda.

BPN al PDL a supus luni la vot cererea de excludere a lui Cristian Preda depusă de Silviu Prigoană, propunerea fiind adoptată prin vot de majoritatea membrilor, înregistrându-se şi două voturi contra. Biroul Permanent face însă doar o recomandare, iar decizia finală aparţine Consiliului Naţional de Coordonare, Preda având funcţia de eurodeputat.

….Preda: Excluderea mea e un abuz sustinut de un calcul politic eronat, s-a incalcat Statutul

Lasă un răspuns