Guvernul islandez a preluat controlul asupra bancii Glitnir

0
2268

Guvernul din Islanda a preluat controlul asupra bancii Glitnir, cea de-a treia ca marime din aceasta tara, cumparand 75% din capitalul social al institutiei pentru 600 milioane de euro, potrivit Forbes. Presedintele bancii centrale din aceasta tara, David Oddsson, a declarat ca Glitnir, care s-a confruntat cu probleme financiare in ultima perioada, ar fi dat faliment in cazul in care autoritatile nu ar fi intervenit.

Reprezentantii guvernului islandez au precizat ca nu intentioneaza sa pastreze acest pachet de actiuni pe o perioada lunga de timp.

Conducerea Glitnir a incercat in ultimele luni sa asigure fondurile necesare activitatii bancii, insa in ultimele zile conditiile de pe pietele financiare au fost potrivnice, a declarat Larus Welding, directorul executiv al Glitnir, care va isi va pastra aceasta functie si dupa preluare. Acesta a mai spus ca indoielile privind problemele financiare cu care se confrunta banca se vor risipi avand in vedere faptul ca guvernul a devenit actionarul majoritar al Glitnir.

Banca, care deruleaza operatiuni in zece tari, va convoca o adunare a actionarilor pentru a aproba aceasta tranzactie.

Titlurile Glitnir au fost oprite luni de la tranzactionare pe OMX Nordic Exchange… Hotnews


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns