Incredibil! Pentru prima data in istoria moderna a Islandei, politia a impuscat un om

0
1858


O veste incredibila a facut inconjurul lumii: in tara in care rata violentelor cu arme de foc este atat de mica incat… daca n-ai o lupa uriasa, nici n-ai putea vedea procentul, pentru prima data in istorie, un politist a ucis un om, intr-un schimb de focuri.
Cazul – petrecut in Islanda, tara izolata in mijlocul apelor inghetate – a starnit deja discutii aprinse in randul populatiei de pe insula, iar politia si-a cerut public iertare de la familia celui pe care l-a ucis (pe deplin scuzabil).
Stim prea putine despre mentalitatea islandezilor. Cunoastem insa ca este una dintre tarile cu cea mai scazuta rata a criminalitatii de pe glob. Despre curse cu impuscaturi, dupa modelul filmelor politiste americane (in care, vorba cronicarului, sunt mai multi morti decat in piesele lui Shakespeare si decat in timpul domniilor pamantene din Moldova si Tara Romaneasca – !!!) nici nu poate fi vorba. In general, pe o insula criminalitatea e mult mai redusa – ca, daca te-apuci de furtisaguri ori omoruri, esti lesne prins, cata vreme n-ai unde fugi fara sa treci prin “filtrele” porturilor (sau aeroporturilor). Pe o insula-stat cu un nivel de trai cat de cat ridicat, cu atat mai putine sunt cazurile de violenta extrema… E si o chestiune de mentalitate.

mai mult la :

Incredibil! Pentru prima data in istoria moderna a Islandei, politia a impuscat un om

Lasă un răspuns