Islanda: 11 oameni au fost arestati pemtru ca au furat 600 de computere folosite pentru a obtine criptomonede

0
2074

Politia din Islanda a arestat 11 persoane care au furat computere in valoare de 2 milioane dolari dupa patru jafuri la centre de date de pe insula, scrie BBC. Doi dintre suspecti au fost retinuti, in timp ce alti noua au fost eliberati pe cautiune. Presa din Islanda a numit scandalul “Big Bitcoin Heist”, dat fiind ca multi folosesc computere pentru a obtine Bitcoin si alte monede virtuale.

Au fost furate 600 de computere, dupa patru jafuri care s-au petrecut in decembrie (trei dintre ele) si in ianuarie (unul). Politia nu a divulgat informatiile mai repede, pentru a nu compromite ancheta.
Islanda este un loc popular pentru centrele da date datorita climei reci care face ca, per total, costurile cu energia necesara pentru a raci centrele de date sa fie mult mai mici decat mai la sud.
In februarie s-a anuntat ca a crescut puternic cantitatea de energie folosita in aceste centre de date, semn ca se face pe scara larga minare de Bitcoin si de alte monede.
Acum, politia ia date de la furnizorii de servicii de internet din tara pentru a incerca sa afle unde au fost reconectate echipamentele furate.

Reykjavik city (Smoky Bay in Icelandic) it is largest city in Iceland.


https://economie.hotnews.ro/stiri-it-22324286-islanda-11-oameni-fost-arestati-pemtru-furat-600-computere-folosite-pentru-minarea-criptomonede.htm

Lasă un răspuns