Islanda ar putea fi inclusă în UE pentru a fi salvată de la colaps financiar

0
1992

Islanda şi-ar putea depune cererea de aderare la Uniunea Europeană peste câteva luni, negocierile de aderare putând fi finalizate în 2011, pentru a salva statul arctic de la un colaps financiar, au declarat oficiali de la Bruxelles şi Reykjavik, citaţi de The Guardian, în ediţia online.

 

Comisia Europeană se aşteaptă la depunerea unei cereri de aderare din partea Islandei, în funcţie de rezultatul alegerilor anticipate prevăzute pentru luna mai. Această cerere ar fi văzută foarte favorabil la Bruxelles şi negocierile, care în mod normal durează mai mulţi ani, ar putea fi accelerate, Islanda putând deveni cel de-al 29-lea membru al UE într-un timp record, probabil în 2011.

"UE preferă două ţări care să se integreze în acelaşi timp, decât în mod individual. Dacă Islanda depune cererea în scurt timp şi negocierile sunt rapide, Croaţia şi Islanda ar putea adera la EU în paralel. Cu Islanda sper că voi fi mai ocupat. Este una dintre cele mai vechi democraţii din lume, iar poziţiile sale strategice şi economice ar fi un beneficiu pentru UE", a declarat Olli Rehn, comisarul european pentru Extindere….mediafax

Lasă un răspuns