Islanda. Cum sunt protejati cetatenii care au credite imobiliare

0
1630


Guvernul Islandei a anunţat un plan privind reducerea datoriei familiilor care au contractat un împrumut imobiliar, cu până la 24.000 de euro pentru fiecare familie, notează AFP. Deși pare un proiect asemănător cu cel al lui Dan Diaconescu, islandezii au o altă concepție asupra protecției populației.

Acest plan reprezintă principala promisiune electorală a Partidului Progresului (centru) al premierului Sigmundur David Gunnlaugsson, învingător în alegerile parlamentare din aprilie împreună cu aliatul său conservator, Partidul Independenţei.

După lungă perioadă de negocieri, guvernul de coaliţie a prezentat măsuri evaluate la 150 de miliarde de coroane (peste 900 de milioane de euro) pentru următorii patru ani.

 

Principala măsură o constituie reducerea datoriei pentru familiile care au contractat un împrumut imobiliar indexat cu inflaţia (ce corespunde majorităţii cazurilor), fără condiţii de venit. Reducerea datoriilor, care depinde de valoarea împrumutului, este limitată la patru milioane de coroane (24.400 de euro).

‘Aproximativ 80% dintre familii vor fi afectate direct, însă toate gospodăriile islandeze vor avea de profitat, între altele datorită creşterii (economice) şi a puterii de cumpărare crescute’, a declarat premierul Gunnlaugsson.

mai mult la :
Islanda. Cum sunt protejati cetatenii care au credite imobiliare


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns