Islandezii, din falimentari în investitori! Un grup bancar din Islanda a cumpărat West Ham United

0
1915

west ham unitedNu mai demult de octombrie 2008, Islanda, ca ţară, era declarată falimentară de presa de specialitate din întreaga lume. Fără fonduri şi cu o monedă internă cu valoare zero, deci în incapacitate de a face importuri, Islanda are poveştile ei fericite. Un consorţiu bancar nordic, CB Holding, a cumpărat echipa engleză de fotbal West Ham United pentru 113 milioane de euro de la un om de afaceri tot islandez, a cărui avere a fost năruită de criza financiară.

CB Holding, companie deţinută de grupul de investiţii Straumur-Burdaras din Islanda, a regăsit finanţele necesare pentru a face investiţii în sport, în ciuda crizei care a cutremurat ţara nordică în urmă cu nici un an. Bjorgolfur Gudmundsson, fostul patron islandez al lui West Ham United, şi-a salvat finanţele vânzând clubul CB Holding, iar Andrew Bernhardt, noul director al clubului, anunţă deja politica clubului. Gianfranco Zola va rămâne antrenorul "ciocănarilor", iar gruparea îşi propune şi unele transferuri în această vară:

"Pot asigura fanii că vor aproba investiţii în jucători noi, dar unele limite raţionale, depinzând şi de veniturile care se vor înregistra la club. Am stabilit un plan pe doi ani în cadrul căruia ne-am propus să îmbunătăţim infrastructura de la club. Ne vom apuca de lucru imediat ce sunt numiţi toţi membrii conducerii.", anunţă Bernhardt pentru Eurosport.….Islandezii, din falimentari în investitori! Un grup bancar din Islanda a cumpărat West Ham United

taguri:  islanda

Lasă un răspuns