Islandezii isi fac fabrica de medicamente linga Bucuresti

40
8401

Actavis LogoPentru ca vor sa exporte mai mult, producatorul de medicamente Actavis investesc intr-o fabrica linga Capitala.

Islandezii de la Actavis vor incepe din aceasta toamna constructia unei fabrici de medicamente injectabile, mai ales antidiabetice. Fabrica va fi amplasata la 15-20 de kilometri de Bucuresti, piatra de temilie urmind sa fie pusa de presedintele Islandei, a anuntat recent Jonas Tryggvason, vicepresedinte executiv pentru Europa Centrala si de Est si Asia. Potrivit acestuia, noua fabrica va fi conceputa pe trei module, prima etapa a investitiei urmind sa fie gata in 2008. Din 2009, fabrica va deveni operationala. „Avem in plan sa realizam solutii injectabile, mai ales antidiabetice. Va fi o fabrica mare, competitiva, care va avea cea mai inalta tehnologie, in care vor lucra aproximativ 300 de angajati. Mai mult, vrem sa patrundem pe piata americana cu produsele oncologice realizate de compania Sindan (acum Actavis – n.red.), acestea fiind deja comercializate in Japonia, dar si in alte tari europene. Oficialii companiei au justificat aceasta investitie prin faptul ca Sindan, singurul producator de oncologice din tara noastra, achizitionat in 2006 de islandezi, a atins capacitatea maxima de productie. Amintim ca islandezii de la Actavis au platit anul trecut in jur de 150 de milioane de euro pentru preluarea Sindan Bucuresti. Actavis a intrat astfel pe un nou segment – cel al medicamentelor oncologice. Cu un an in urma, Sindan a inregistrat vinzari in valoare de aproximativ 95 de milioane de euro, din care aproximativ 10 milioane de euro au provenit din exporturi. Compania detinea, in 2006, 2% din piata.

sursa : cotidianul.ro

precum si la Adevarul.ro :

Compania Actavis va începe, în toamnă, lângă Bucureşti, construirea unei fabrici de medicamente injectabile, în special antidiabetice, piatra de temelie urmând să fie pusă de preşedintele Islandei, a anunţat recent Jonas Tryggvason, vicepreşedinte executiv pentru Europa Centrală şi de Est şi Asia. Conducerea companiei a cumpărat deja un teren la aproximativ 15-20 de kilometri de Capitală, întrucât compania Sindan, singurul producător de oncologice din România, a atins capacitatea maximă de producţie, a mai spus Tryggvason. Noua fabrică va fi concepută pe trei module, prima etapă a investiţiei urmând a fi gata în 2008, iar din 2009 va deveni operaţională. …

si la Bursa.ro

40 COMENTARII

 1. sunt studenta in ultimu an la Facultatea de Chimie, Universitatea din Bucuresti. As fi interesata de un post in Cercetare, de biochimist.
  Va multumesc

 2. BUNA ZIUA SUNT STUDENT LA FACULTATEA STINTE POLITECE SI MA OCUP CU VENIN DE SARPE. AM SI O FIRMA INREGISTRATA LA CHISINAU, IN REPUBLICA MOLDOVA, DACA VA INTERESEAZA OFERTA CONTACTATI-MA. VA POT OFERI CANTITATI MARI SI CALITATIVE. PREPELITA IGOR.

 3. Sunt absolventa a facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Bucuresti si as avea o intrebare daca ati avea nevoie de chimist in cercetare.

 4. Buna seara ,lucrez la o fabrica de medicamente ca operator sef, am o vechime de 6ani(preparare,comprimare,ambalare primara si secundara,)dar din motive personale as dori sa-mi schimb locul de munca.Daca exista un post liber in productie as fi interesata.Va multumesc anticipat.

 5. Buna ziua, am terminat anul acesta la Facultatea de Chimie, Universitatea din Bucuresti. As fi interesat de un post in productie/operator comprimare,laborant si ambalator .

 6. Am lucrat mult timp in fabrica Sindan Pharma-Actavis din Bucuresti si pot sa va spun pe scurt ca ei sunt foarte pretentiosi iar salariile sunt mici: 12-14 mil. net . Multi oameni cu experienta au plecat pt. ca n-au mai suportat programul de lucru foarte instabil din cauza deselor avarii de la instalatiile din (mini)fabrica Sindan . Veneai dimineata si iti spuneau sa vii mai pe seara pana noaptea tarziu …. Cat despre noua fabrica promisa sa nu credeti nimic , numai minciuni , caci in Bulgaria au mari capacitati de productie . Dealtfel de cand au venit islandezii de la Actavis depozitul s-a umplut cu medicamente de import !

 7. Buna, ma numesc Mihalcea Oana si am terminat in anul 2006 Facultatea de Bioinginerie Medicală,secţia substanţe biologic active şi biotehnologii medicale din cadrul Universităţii de
  Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi, actual lucrez la AC HELCOR Baia Mare, din motive personale as dori sa-mi schimb locul de munca, si daca exista posibilitatea as dori sa lucrez in compania dvs.

 8. buna ma numesc Geaniana si sunt eleva a SCOLII POSTLICEALE DE FARMACIE CAROL DAVILA ca asistent de farmacie si as dori si eu un post in aceasta fabrica si mentionez ca am absolvit si un curs de operator calculator,daca aveti nevoie de aceste servicii nu ezitati sa ma contactati la nr tel0720017309 va multumesc

 9. Buna, ma numesc Lidia si am terminat asistent medical generalist in urma cu 3 ani, am cunostinte de Pc si as fi interesata de un post in productie/operator comprimare,laborant si ambalator.Nu ezitati sa ma contactati.

 10. Produc si livrez Crysantemum balsamita (Calapar),ca materie prima pentru medicamente,sub forma dorita de beneficiar;proaspat,uscat la umbra,macinat si ambalat.

 11. Buna ziua ma numesc Madalina sunt din Ploiesti am absolvit scoala postliceala sanitara de asistent de farmacie si as dori un post in aceasta fabrica am mai lucrat si pe post de gestionar; daca aveti nevoie va rog frumos sa ma contactati la nr. de telefon 0721379900 va multumesc

 12. Buna ziua ma numesc Madalina sunt din Ploiesti am absolvit scoala postliceala sanitara de asistent de farmacie si as dori un post in aceasta fabrica am mai lucrat si pe post de gestionar; daca aveti nevoie va rog frumos sa ma contactati la nr. de telefon 0721379900 va multumesc

 13. Buna ziua ma numesc Madalina sunt din Ploiesti am absolvit scoala postliceala sanitara de asistent de farmacie si as dori un post in aceasta fabrica am mai lucrat si pe post de gestionar; daca aveti nevoie va rog frumos sa ma contactati la nr. de telefon 0721379900 va multumesc

 14. Buna ziua ma numesc Madalina sunt din Ploiesti am absolvit scoala postliceala sanitara de asistent de farmacie si as dori un post in aceasta fabrica am mai lucrat si pe post de gestionar; daca aveti nevoie va rog frumos sa ma contactati la nr. de telefon 0721379900 va multumesc

 15. Buna ziua, ma numesc Dogaru Mihaela am terminat Facultatea de Chimie Industriala, Universitatea din Bucuresti. Am lucrat atat in cercetare, deci sunt familiarizata cu laboratorul, cat si in productie, fiind familiarizata si cu instalatiile. Am cunostinte de PC si as fi interesata de un post in productie/operator comprimare,laborant si ambalator.Nu ezitati sa ma contactati.
  As fi interesata sa lucrez in aceasta fabrica.

 16. Buna ziua,
  Am lucrat 10 ani in domeniu farmaceutic pe postul de operator depozit farmaceutic.
  Sunt interesat daca aveti un post disponibil,post in productie sau in ambalare de produse.
  Va rog sa ma contactati la orice ora .
  multumesc.

 17. Buna ziua,,Sunt Crescator autorizat cu acte in regula, si sunt interesat sa vand veninul de vipera pe care il detin din specia ammodytes ammodytes, (30 exemplare- in extindere), veninul este cu acte in regula liofilizat. pentru mai multe detali astept mesaj, unconnected22@yahoo.com

 18. Curriculum vitae

  Mihai-Nicolae Pica

  Romania, BUCURESTI
  Data nasterii: 20-10-1983
  Mobil: 0747.498.183
  Email: mihai_pica@yahoo.com
  mihai.pica@gmail.com
  Permis de conducere: Da
  Obiectiv
  Realizarea cu succes a tuturor proiectelor in care sunt implicat
  Construirea unei cariere de succes
  Domeniile urmarite: Inginerie, Industrie / Productie
  Orasele urmarite: BUCURESTI
  Studii
  Master / Studii postuniversitare
  Universitatea Politehnica Bucuresti (Anul de studiu : 1)
  Sectia IPC
  Ingineria proceselor chimice
  Facultate (terminat)
  Universitatea Politehnica Bucuresti- 2011
  Sectia IIPCB
  Ingineria informatizata a proceselor chimice si biochimice
  Colegiul National Carol I- 2002 Craiova
  Sectia Chimie-Fizica
  Inginer chimist
  2011-02 – prezent
  Firma, localitate: SC CONI SRL, Ploiesti
  Constructii, Inginerie
  Inginer chimist -practicant Oltchim SA
  2008-06 – 2008-09
  Studierea instalatiilor chimice
  Inginer chimist -practicant Oltchim SA
  2007-06 – 2007-09
  Studierea fluxurilor tehnologice la diferite instalatii
  Inginer chimist -practicant Heidelberg Cement, Piatra Neamt
  2006-06 – 2006-09
  Simularea proceselor chimice HYSYS-soft
  Aptitudini
  Pasionat de industria auto/ moto
  Asamblarea si dezmembrarea motorului OTTO/ DIESEL
  Proiect in cadrul facultatii UPB
  Asamblarea si pornirea instalatiei Biodiesel

  Limbi straine
  Engleza – Avansat
  Italiana – Mediu
  Franceza – Incepator
  Competente
  HYSYS, AutoCad 2D, 3D, Office

 19. Avem o crescatorie de vipere in libertate aici in zona Smida-Belis,trebuie doar prinse,,,,va dau adresa,,gratis. noi am vrea sa scapam de ele.

Lasă un răspuns