Laguna Albastră, cea mai vizitată atracţie turistică din Islanda

0
1984


Stațiunea Balneară Laguna Albastră este una dintre cele mai vizitate şi mai fotografiate atracţii turistice din Islanda. Spa-ul este situal pe un câmp de lavă în Grindavik, pe Peninsula Reykjanes, la sud-vest de Islanda, aproximativ 13 km de Aeroportul Internaţional Keflavik. Deşi arătă ca şi cum s-ar fi rupt din peisajul parcă de pe altă lume al Islandei, laguna a fost creată de om, datorită scurgerilor de la centrala electrică Svartsengi din apropiere, care pompează apa geotermală încălzită, de la aproape 2 km subteran. După ce este folosită la rularea turbinelor, generând astfel electricitate, excesul de apă este trimis în lagună. Apa este reînnoită la fiecare 2 zile.

Apele calde sunt bogate în minerale precum siliciu şi sulf, iar băile în Laguna Albastră au reputaţia de a ajuta mulţi oameni care suferă de boli de piele cum ar fi psoriazis. Temperatura apei din baie şi zona de înot a lagunei, are în medie 40 de grade Celsius, şi este plăcută pe tot parcursul anului, chiar şi în condiţii de îngheţ.

În plus, laguna este prevăzută cu saună, baie de aburi redirecţionaţi dintr-o peşteră de lavă, şi masaj la cascadă. De asemenea au şi un magazin şi chiar şi o cafenea.

Laguna Albastră, cea mai vizitată atracţie turistică din Islanda


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns