AcasăLavrov face declaraţii provocatoare înainte de întâlnirea cu Blinken: Arctica „este teritoriul”...

Lavrov face declaraţii provocatoare înainte de întâlnirea cu Blinken: Arctica „este teritoriul” Rusiei

-

Arctica este o zonă de influenţă a Rusiei, a proclamat luni ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, care avertizează Occidentul pe tema ambiţiilor sale în regiune, cu câteva zile înaintea unui importnat summit regional, relatează AFP.

„Este clar pentru toată lumea, de mult timp, că acestea sunt pământurile noastre, teritoriul nostru”, a proclamat Lavrov, care denunţă veleităţi ofensive ale NATO şi Norvegiei în Arctica. Pe de altă parte, secretarul american de Stat Antony Blinken a început duminică un turneu consacrat Arcticii – o nouă miză a rivalităţii cu China, şi o primă ocazie de testare a relaţiilor deteriorate cu Rusia înaintea unui eventual summit al lui Joe Biden cu Vladimir Putin.
Blinken se întâlneşte luni cu lideri danezi, după care efectuează o vizită în Islanda, la o reuniune ministerială a Consiliului Arcticii, prevăzută miercuri şi joi. La Reykjavik, în centrul atenţiei se află reuniunea sa tête-à-tête cu omologul său rus Serghei Lavrov – prima reuniune de nivel înalt între cele două puteri aflate la cuţite.

Citeste mai mult: adev.ro/qt99r6


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„Am fost trataţi inuman şi ridiculizaţi!” Fotbaliştii naţionalei Turciei au avut...

Scandal de proporţii înainte de partida Islanda - Turcia din preliminariile EURO 2020, grupa H. Cele două naţionale se înfruntă marţi la Reykjavik, iar...

Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura