Premiera in istoria Islandei: Politia a impuscat mortal un barbat

0
2266

Incidentul s-a petrecut într-o suburbie din Reykjavik. Bărbatul de 50 de ani şi-a ameninţat vecinii cu o puşcă.

Poliţiştii au încercat să-l convingă pe agresor să se predea, dar după discuţii fără succes au aruncat gaze lacrimogene în locuinţa bărbatului. Acesta a ieşit la geam şi a început să tragă asupra forţelor de ordine. Poliţiştii au răspuns şi l-au rănit grav, iar bărbatul a murit în drum spre spital. Autorităţile islandeze regretă incidentul şi au transmis condoleanţe familiei.

Poliţia islandeză se confruntă cu o rată a criminalităţii atât de scăzută încât a fost nevoie să aştepte până lunea aceasta ca să tragă, pentru prima dată în istoria sa, asupra unui om, rănindu-l mortal, informează cotidianul La Libre Belgique.

Islanda, ţară cu o populaţie de 322.000 de locuitori, cunoaşte unul dintre cele mai scăzute din lume niveluri ale criminalităţii.

Din acest motiv, ţara are doar puţin peste 600 de poliţişti, dintre care numai vreo câteva zeci deţin armă de serviciu, armă de care ei au fost nevoiţi să se folosească într-un mod "fără precedent", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă din Reykjavik, şeful Poliţiei Naţionale a Islandei, Haraldur Johannessen.

mi mult : Premiera in istoria Islandei: Politia a impuscat mortal un barbat


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns