Presedintele Islandei, bagat in spital de crahul financiar

0
2042

Presedintele islandei, Olafur Ragnar Grimsson (foto), a fost spitalizat la inceputul saptamanii din cauza problemelor cardiace – o cadere survenita pe fondul crizei sistemului financiar mondial care a lovit dur statul nordic. seful statului islandez, in varsta de 65 de ani, a suferit o angioplastie in urma careia si-a revenit foarte bine, a informat adminstratia prezidentiala de la Reykjavik.

Cu toate ca oficialii presedintiei au insistat ca operatia era prevazuta cu ceva timp in urma, criza suferita de Grimsson a fost pusa de presa islandeza pe seama situatiei dificile a economiei micului stat insular. Guvernul islandez a nationalizat primele trei cele mai mari institutii financiare ale tarii. Ieri, statul a preluat controlul asupra Kaupthing, cea mai mare banca a Islandei, in timp ce bursa de valori a fost inchisa pana luni.

Din cauza investitiilor islandeze, dar si a operatiunilor si depozitelor britanice din bancile islandeze, criza din Islanda are repercusiuni grave in Marea Britanie. Printre victimele britanice se numara 300.000 de deponenti persoane fizice, dar si autoritati locale care aveau plasamente la Landsbanki, banca nationalizata de stat. …Presedintele Islandei, bagat in spital de crahul financiar


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns