Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a început o vizită de stat de două zile în Islanda miercuri, aceasta fiind prima vizită întreprinsă în această ţară de un şef de stat german în ultimii 16 ani, relatează agenţia DPA potrivit Agerpres.

La debutul sejurului lor în capitala islandeză, Reykjavik, Steinmeier şi soţia sa Elke Buedenbender au fost întâmpinaţi de către preşedintele Islandei, Gudni Johannesson.

Convorbiri politice vor avea loc mai târziu cu premierul islandez, Katrin Jakobsdottir. Steinmeier va deschide de asemenea o expoziţie pe tema femeilor care au emigrat din Germania în Islanda în 1949 şi se va întâlni cu cele care sunt încă în viaţă sau cu urmaşi ai lor.

Islanda are în mod tradiţional relaţii strânse cu Marea Britanie şi cu Statele Unite ale Americii (SUA). Dar, în perspectiva apropiatei ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană şi a politicilor unilateraliste ale preşedintelui american Donald Trump, Islanda se orientează acum mai mult către Germania ca partener.

mai mult la www.stiripesurse.ro

Lasă un răspuns