Raiffeisen isi depreciaza in trimestrul IV activele legate de Islanda

0
2548

     Banca austriaca Raiffeisen Zentralbank (RZB) va deprecia active legate de Islanda in al patrulea trimestru, insa estimeaza ca va ramane in continuare pe profit in 2008, a declarat joi directorul executiv, Walter Rothensteiner, citat de Reuters.

     In primele noua luni ale anului, profitul net RZB a scazut cu 32%, la 403 milioane euro, afectat de deprecierile inregistrate de active, ce includ datoria Lehman Brothers, a declarat Rothensteiner.

     "Este evident ca provizioanele Lehman Brothers au fost incluse, insa cele islandeze nu au fost calculate inca. Insa vedeti, de asemenea, ca rezultatele din primele noua luni sunt, in orice caz, suficiente pentru a acoperi pierderile estimate pentru cel de-al patrulea trimestru", a mai spus Rothensteiner.

     Insa Rothensteiner a refuzat din nou sa dezvaluie cat de mare a fost expunerea RZB pe Islanda. In total, la sfarsitul lunii iunie, bancile islandeze datorau bancilor din Austria 2,6 miliarde euro, potrivit Bancii Reglementelor Internationale.

     RZB nu este listata la bursa si este detinuta de opt banci regionale. RZB controleaza Raiffeisen International, cel de-al doilea creditor din Europa emergenta, pentru care furnizeaza cea mai mare parte a finantarii.

     Actionarii RZB au aprobat in aceasta saptamana o posibila emisiune de capital participativ in valoare de 2 miliarde euro, fonduri ce ar putea fi atrase din pachetul de stabilitate al statului austriac.  F. A.


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns