Regina Margrethe, fostul monarh al Danemarcei, a câştigat „Oscarul” danez pentru „cel mai bun designer de costume”

0
124
Regina Margrethe a Danemarcei, în vârstă de 83 de ani, care a abdicat în ianuarie în favoarea fiului său Frederik, a câştigat sâmbătă echivalentul danez al premiului Oscar pentru „cel mai bun designer de costume”, scrie BFM TV, preluat de News.ro.
Fostul monarh a primit un premiu Robert pentru contribuţia sa la filmul Netflix „Ehrengard: The Art of Seduction”, o adaptare a unei cărţi a scriitoarei daneze Karen Blixen, cunoscută mai ales pentru volumul de memorii „Out of Africa”, şi regizată de Bille August, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori danezi.
Regina, care a invocat probleme de sănătate atunci când şi-a anunţat abdicarea surpriză în timpul discursului său anual de Anul Nou, nu a fost prezentă la ceremonia de decernare a premiilor de sâmbătă de la Copenhaga. Producătorul filmului, Marcella Dichmann, a acceptat premiul în numele ei.

Citește mai mult la: www.digi24.ro/magazin/regina-margrethe-fostul-monarh-al-danemarcei-a-castigat-oscarul-danez-pentru-cel-mai-bun-designer-de-costume-2674489


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns