Şi-a făcut muzeu de … penisuri

0
1644

Interesul pentru organele genitale masculine a determinat un fost profesor de istorie de la un institut din Reykjavik, Islanda, să deschidă un muzeu al penisurilor. Sigurdur Hjartarson, în vârstă de 97 de ani, e fondatorul muzeului falic. În interiorul acestuia se pot admira la ora actuală 267 de penisuri de la specii diferite de animale, dar nici unul de om… deocamdată.

3788-99305-untitled1.jpg 

A adunat până acum 267 de exponate

Islandezul Sigurdur Hjartarson se poate mândri cu cea mai mare colecţie de penisuri din lume. În anul 1974, el a înfiinţat muzeul falic din Húsavík, Islanda, din simplul motiv că nimeni din ţara lui nu se ocupa de “falologie”, o ştiinţă străveche, ce era considerată ca fiind fără interes. Sigurdur a reuşit, de-a lungul timpului, să adune penisuri de la toate mamiferele care trăiesc în Islanda, iar colecţia sa numără acum 267 de “piese”. Pe lângă sala principală a muzeului, cu penisuri islandeze, colecţionarul a mai amenajat în clădire două alte secţiuni: una folclorică, unde sunt penisuri de elfi şi troli sculptate în lemn (elfii şi trolii sunt personaje fantastice din folclorul islandez, descrise amănunţit şi în povestiri erotice – n.r.), şi o cameră cu penisuri “din străinătate”, unde se află organele mamiferelor din afara Islandei.

Cele mai impresionante exemplare sunt penisul unei balene, care are 75 de kilograme şi măsoară 1,7 metri, şi acela al unui hamster, ce poate fi văzut doar cu o lupă. Chiar şi cu această colecţie impresionantă, islandezului îi lipseşte cel mai preţios exemplar, şi anume penisul de om. Totuşi, patru prieteni de-ai săi l-au asigurat că-i vor lăsa prin testament organele genitale, pentru a fi expuse în muzeul falic…. Libertatea

Lasă un răspuns