Sprijin pentru Islanda

3
2282

Liderii Uniunii Europene si-au exprimat, ieri, oficial solidaritatea cu Islanda, considerand ca aceasta tara are nevoie de sprijinul comunitatii internationale pentru a depasi criza financiara severa. Banca centrala a Islandei a redus, miercuri, rata dobanzilor la 12%, de la 15,5%, pentru a sprijini economia, iar guvernul si-a intensificat eforturile in vederea obtinerii unui imprumut de patru miliarde de euro de la Rusia.

Guvernul islandez a nationalizat cele mai mari trei banci locale, Kaupthing, Landsbanki si Glitnir, afectate de criza financiara.

Criza de pe pietele internationale s-a intensificat joi, teama privind recesiunea afectand bursele in pofida eforturilor guvernelor de a preveni un colaps economic.

3 COMENTARII

  1. Islanda este una dintre putinele natiuni pentru care nu-mi fac griji pe termen lung privind criza economica. Atata timp cat spiritul „nordic” nu va parasi caracterul lor national, ditamai crahul va fi privit ca o usoara destabilizare a pietei de capital. Va trece asa cum a venit si Islanda va redeveni un loc de neatins (la propriu si la figurat). Neverlandul meu.
    PS: daca nu ar costa atat avionul pana acolo, in 2 zile m-as duce sa las ceva valuta pe unutura de rechin si vodka neagra..
    Noi sa fim sanatosi, salutari calde romanilor de acolo!

  2. Eu traiesc aici de 9 ani dar nu as plec a din aceasta tara pentru ca are ceva aparte care greu mai gasesti in alta parte,de aceea cred ca aceasta criza care este acum va trece cu bine ….. VA MULTUMESC

Lasă un răspuns