Statul care nu mai vrea sa adere la UE. Motivul acestei hotarari

1
1867

Oficialii din Islanda vor să renunţe la cererea de aderare la Uniunea Europeană (UE). Ministrul de Externe al acestei ţări are deja în vedere desfiinţarea comisiei responsabile de transformarea Islandei într-o ţară membră a uniunii, acţiune care semnalează abandonarea negocierilor, informează breakingnews.ie.

Astfel, peste 30 de persoane din cadrul acestui minister îşi vor pierde locurile de muncă în urma modificării priorităţilor noului guvern, conform Iceland View.

Ministrul islandez de Externe a declarat recent că a obţinut opinia consilierilor lui în legătură cu această problemă şi că guvernul de la Reykjavík nu este obligat să adere la UE ca urmare a votului parlamentar din anul 2009 prin care s-a hotărât începerea negocierilor în acest sens.

În acel an, pe data de 16 iulie, Islanda şi-a înmânat cererea de aderare la UE. Discuţiile au început însă un an mai târziu, iar procesul de aderare a fost mai îndelungat decât al oricărui alt stat care a vrut să devină, de-a lungul timpului, membru al uniunii.

Decizia vine după ce la mijlocul lunii trecute preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a cerut premierului islandez ca ţara sa să decidă "fără întârziere" dacă va continua negocierile sau dacă va abandona planurile de aderare, conform euactiv.

mai mult : 

Statul care nu mai vrea să adere la UE. Motivul acestei hotărâri

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns