Studiu islandez: Atentie! Uleiul de peste in cantitate mare este toxic

1
1848

Specialistii avertizeaza ca administrarea excesiva de ulei de peste poate sa fie toxica pentru organismul uman Fiind un produs foarte bogat in acizi grasi Omega-3, deosebit de benefici pentru sanatate, uleiul de peste este din ce in ce mai solicitat si consumat in cantitati mari.

Se stie ca islandezii de toate varstele sunt foarte mari consumatori de ulei de peste, in Islanda fiind chiar o traditie in acest sens.

De aceea, specialistii islandezi atrag atentia ca daca este consumat in mod excesiv ar putea provoca intoxicatii. Intre 5 si 10 ml pe zi Uleiul din ficat de cod este o sursa de acizi grasi Omega 3 in special, multi cercetatori atragand  atentia asupra continutului bogat de vitamina A si D, care pot fi toxice in doze foarte  mari. Doza recomandata este intre 5 si10 ml pe zi, dar multe persoane consuma o cantitate mai mare.

Cercetatorii islandezi spun ca nu au fost raportate cazuri de intoxicatii, dar o utilizare indelungata a unor cantitati mari de ulei din ficat de cod poate avea efecte neprevazute.

Atentie! Uleiul de peste in cantitate mare este toxic

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns