Un adolescent a reuşit să convingă Casa Albă că este preşedintele Islandei

0
1582

Un adolescent afirmă că a convins Casa Albă că este preşedintele Islandei şi a reuşit să îşi programeze o convorbire la telefon cu George W. Bush, dar a fost descoperit înainte să poată vorbi cu şeful statului, relatează Reuters.

"Apelul meu a fost transferat de câteva ori, până când am ajuns la secretarul lui Bush şi am reuşit să programez o convorbire telefonică pentru luni seara", a declarat Vifill Atlason, în vârstă de 16 ani. Adolescentul s-a prezentat drept preşedintele Islandei Olafur Ragnar Grimsson când a sunat la Casa Albă, în 1 decembrie.

Poliţia islandeză l-a reţinut în 3 decembrie pe tânăr, în ziua în care acesta urma să îl sune Bush, pentru interogare.

"Mi-au spus că CIA a sunat la Comisariatul Naţional de Poliţie islandez şi a întrebat dacă poliţia poate să  afle de unde am acel număr de telefon", a spus Atlason.

Tânărul afirmă că nu îşi aminteşte de unde a obţinut numărul de telefon al Casei Albe.

"Ştiu că îl am în memoria telefonului de cel puţin patru ani şi că un prieten islandez mi l-a dat, dar nu îmi amintesc cine", a spus el.

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, purtătoarea de cuvânt a lui Bush Dana Perino a declarat că, potrivit informaţiilor sale, Atlason a sunat pe o linie publică unde "poate suna oricine".

Poliţia locală a confirmat că Departamentul Naţional pentru Securitate şi poliţia naţională i-au cerut să îl reţină pe Atlason.

Jon Bjartmarz, superintenedent în poliţia naţională, a declarat că forţele de ordine islandeze nu au discutat cu cele americane în legătură cu această chestiune. El a refuzat să spună de unde a aflat de telefonul lui Atlason.

"În ceea ce ne priveşte, nu vom continua ancheta, nu ştiu dacă guvernul american va lua vreo măsură", a conchis el. 

sursa : Adevarul

Lasă un răspuns