Un important drum din Islanda a fost blocat de lava. Peninsula Reykjanes va deveni una dintre cele mai dinamice zone vulcanice de pe planeta pentru cateva generatii

0
54

Drumul principal care duce spre orasul Grindavik a fost complet blocat de o noua eruptie vulcanica in peninsula Reykjanes, in sud-estul Islandei. Imaginile au ajuns virale pe retelele de socializare.

Oficiul meteorologic islandez (IMO) a anuntat ca aceasta este a cincea eruptie din decembrie 2023. Eruptia a avut loc in apropiere de Sundhnuk, la nord de Grindavik, si a fost detectata prin intermediul camerelor de monitorizare de la fata locului. Imaginile surprinse arata fluxuri mari de lava densa, la temperaturi foarte ridicate, care ajung pana la aproximativ 50 de metri inaltime.

Invazia de lava pe drum a intrerupt accesul la populara Laguna Albastra, o lovitura semnificativa pentru turismul local in acest sezon.

 

https://www.aktual24.ro/un-important-drum-din-islanda-a-fost-blocat-de-lava-peninsula-reykjanes-va-deveni-una-dintre-cele-mai-dinamice-zone-vulcanice-de-pe-planeta-pentru-cateva-generatii/

 


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns