Vacanţe cu fesuri şi mănuşi în luna lui Cuptor

0
2026

Temperaturile de peste 40 de grade Celsius îi determină pe românii cu bani să se îndrepte către zone de vacanţă de trei ori mai scumpe decât cele de pe litoral, dar cu valori termice la jumătatea celor din Bucureşti. Ţări precum Islanda, Finlanda sau Rusia sunt vizate de către cei „fierţi“ de temperaturile toride din marile oraşe. Anul acesta, peste 7.000 de români sunt aşteptaţi în ţările nordice sau chiar în Alaska.

Pentru o croazieră în ţările nordice, preţul excursiei este de 1.000 de euro de persoană pentru un sejur de o săptămână (în oferta Prestige Tours).

În Islanda, pentru un concediu petrecut în Reykjavik, cu cazare la hotel de trei stele şi mic dejun inclus, preţul este de 1.250 de euro de persoană pentru şapte nopţi. La un hotel de patru stele, preţul urcă la 1.580 de euro de persoană (ofertă Estia Tour). Pentru un tur al Scandinaviei de 12 zile, cu mic dejun inclus şi cazare la hoteluri de două şi trei stele (dar transport cu autocarul), preţul este de 799 de euro plus 390 de lei. (ofertă JíInfo Tour).

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că toată lumea caută vara vacanţe pe cele mai exotice plaje şi staţiuni. Noutatea acestui sezon vine din ofertele de sejururi în zone geografice cu temperaturi de sub 30 de grade Celsius pe timpul verii.
Numărul românilor care aleg să-şi petreacă vacanţele în locuri răcoroase este în continuă creştere. Reprezentanţii agenţiilor de turism preconizează, pentru anul acesta, o creştere cu 50% faţă de anul trecut a numărului de astfel de oferte contractate. În 2006, circa 5.000 de români şi-au petrecut zilele de concediu în astfel de locuri. „Cred că vacanţele în zone mai reci, pe timp de caniculă în România, îi vor tenta din ce în ce mai mult pe turiştii români, în primul rând pentru că sunt inedite“, spune Ciprian Enea, consultant al companiei Best Turism….

articol complet la Capital.ro


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns