Zece locuri interesante de vazut in Islanda

0
1904


Undeva în apropiere de Cercul Polar, între Marea Groenlandei şi Atlanticul de Nord, pe o insulă ce are în jur foc, apă, vulcani şi gheizere, oamenii trăiesc şi astăzi ca în poveştile cu elfi, zâne şi îngeri. Islanda este o ţară a contrastelor naturale, pe o suprafaţă restrânsă găsindu-se atât gheţari, cât şi vulcani, gheizere şi izvoare de apă termală, locul fiind cunoscut drept "ţara gheţii şi a focului".

Luminile Nordului, atracţia principală a turiştilor

Cei mai mulţi dintre turiştii care vin în Islanda îşi plănuiesc vizita în perioada dintre septembrie şi aprilie, pentru a putea asista la spectacolul luminilor Nordului. Aurora boreală reprezintă un fenomen romantic, ciudat şi absolut incomparabil. Multe hoteluri şi resorturi sunt construite special pentru a oferi vizitatorilor o privelişte frumoasă, scrie infoturism.ro. Luminile sunt un fenomen natural, variind ca formă, umbră şi culoare, deci nu contează de câte ori l-aţi văzut, fiindcă de fiecare dată va fi altfel.

Hallgrimskirkja, Reykjavik

Dacă vei ajunge în capitala Islandei, Reykjavik, este obligatoriu să vizitezi Hallgrimskirkja (Biserica Hallgrimur). Este o biserică luterană, faimoasă pentru arhitectura sa, cel mai mare templu şi, de asemenea, a şasea clădire ca înălţime din Islanda. Orga sa, construită de Johannes Klais, are o înălţime de 15 metri şi cântăreşte 25 de tone. Biserica Hallgrimur este utilizată de asemenea ca turn de observaţie, datorită înălţimii sale – de unde turiştii pot observa peisajul minunat al insulei.

Laguna Albastră

Sunt două asocieri pe care oamenii le fac atunci când aud de Laguna Albastră – filmul cu Brooke Shields şi, desigur, cel mai frumos spa resort termal din Islanda. Exact ca insula din film, Laguna Albastră, aflată în apropierea capitalei Reykjavik, este un loc minunat, ca o bucăţică de paradis. Apa termală caldă (37?-39?C) din spa-ul Laguna Albastră este bogată în minerale şi reprezintă un adjuvant pentru unele boli de piele. Este interesant de ştiut că laguna s-a format în urma unei intense activităţi vulcanice şi că apa caldă nu este folosită doar pentru spa şi proceduri medicale, ci şi pentru producţia de electricitate.

Zece locuri interesante de vazut in Islanda


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns