Aeroporturile din Islanda, închise din nou din cauza norului de cenuşă vulcanică

0
1729

"Se pare că pentru toate aeroporturile internaţionale nu va exista nici o aterizare sau decolare în această seară", a declarat purtătoarea de cuvânt a administraţiei aviaţiei civile, Hjordis Gudmundsdottir. Aeroportul principal, Keflavik, a fost închis la 7.00 GMT (10.00, ora României) din cauza concentraţiei mari de cenuşă.

Cel de la Reykjavik, mai mic, a fost închis ulterior, a indicat ea. În nord, aeroportul din Akureyri, unde toate zborurile internaţionale au fost deviate la sfârşitul săptămânii trecute, este în continuare deschis, a precizat Gudmundsdottir, adăugând că acesta risca să fie închis în cursul serii. Norul de cenuşă emanat de vulcanul Eyjafjöll, care a blocat la sol cea mai mare parte a avioanelor în ultimele zile, este dens deasupra zonelor de coastă şi "în momentul în care vă vorbesc, cele patru aeroporturi sunt în nor", a precizat ea.

Aceasta a adăugat că închiderea ar putea fi de scurtă durată, responsabilii din domeniul aviaţiei sperând să redeschidă aeroportul Keflavik miercuri dimineaţă. Intrat în erupţie la 14 aprilie, vulcanul Eyjafjöll era în continuare activ marţi dimineaţă, dar nu mai degaja decât o cantitate mică de cenuşă.

 …. Aeroporturile din Islanda, închise din nou din cauza norului de cenuşă vulcanică

Imaginea articolului Aeroporturile din Islanda, închise din nou din cauza norului de cenuşă vulcanică

Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns