Aurora Boreală poate fi admirată din Islanda

0
3371

Poate că Islanda nu reprezintă o destinație pentru care mulți ar opta, din cauza prezenței vulcanilor activi sau a temperaturilor scăzute după cum însăși denumirea statului din engleză sugerează – Iceland însemnând tărâm de gheață. Însă, Aurora Boreală este un fenomen care încântă anual multe priviri în emisfera nordică și care poate fi admirat începând din luna octombrie în toată splendoarea sa de pe teritoriul Islandei.
touchnews.ro_2015-06-13_13-05-48_940529405234081a4811a01ea0034783
Membrii revistei americane Sky & Telescope împreună cu editorul Sean Walker vor face o călătorie către Islanda, mai exact în capitala Reykjavik, pentru a surprinde în imagini fenomenul denumit și Luminile Nordice, unul care încă naște controverse datorită semnificației sale mitologice: Aurora provenind de la zeița romană a zorilor, în timp ce Boreas era numele unui zeu al vânturilor.

Sean Walker a fost deja martorul apariției Aurorii Boreale în Islanda în urmă cu aproape două decenii și a descris experiența trăită cu o mare doză de entuziasm în glas, spunând că odată ce vezi cu ochii tăi felul în care se manifestă fenomenul, nu mai ai cum să uiți vreodată.
Luând în considerare toată emisfera nordică, Aurora Boreală poate fi admirată cel mai bine din Islanda chiar și în cazul în care nu este prognozată o furtună geomagnetică. Ea se formează datorită ciocnirii unor particule încărcate electric precum electronii din magnetosferă cu atomi din atmosfera superioară terestră. În emisfera sudică echivalentul fenomenului se numește Aurora Australă.
mai mult la :  http://touchnews.ro/aurora-boreala-poate-fi-admirata-din-islanda/

Lasă un răspuns