Baconschi:Pentru a prelua ce e mai bun in Islanda,sa ne concentram pe proiecte de energie geotermica

0
1744

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi omologul său islandez, Ossur Skarpheoinsson, au discutat despre importanţa domeniului geotermic, şeful diplomaţiei de la Bucureşti declarând că trebuie acordată atenţie unor proiecte în domeniu care ar putea fi dezvoltate în zona Banatului, potrivit Mediafax.

"Pentru a prelua ce e mai bun în Islanda trebuie să ne concentrăm pe câteva proiecte de energie geotermică, pe care am vrea să le dezvoltăm în Vestul României, în Banat", a declarat ministrul de Externe, Teodor Baconschi, adăugând că România îşi propune de asemenea să încurajeze un volum mai mare de schimburi comerciale.

El a anunţat cu această ocazie că Viorel Ardelean, viitorul ambasador la Copenhaga, va acoperi şi relaţia cu Islanda, în vederea continuării şi aprofundării dialogului bilateral.

"Sprijinim foarte vocal şi din toată convingerea integrarea Islandei şi totodată problemele legate de energia verde şi de investiţiile în politici publice de susţinere a familiei şi a natalităţii în care Islanda este, de asemenea, un campion", a mai spus ministrul Baconschi.

La rândul său, ministrul islandez de Externe a explicat că în Islanda există mai multe proiecte specifice în domeniul geotermal.

Baconschi:Pentru a prelua ce e mai bun in Islanda,sa ne concentram pe proiecte de energie geotermica

Lasă un răspuns