FOTOGALERIE Hora Unirii si proteste la Reykjavík, in Islanda

0
1684

Şi românii din Islanda au ieşit în stradă

Un grup de români au ieşit în stradă pentru a sărbători Unirea Principatelor Române şi pentru a protesta împotriva celor aflaţi la putere. Incredibil pentru România: acordul pentru protest l-au obţinut în 5 minute, prin telefon şi nu au fost păziţi de nici un poliţist!

Miile de români care au ieşit în ultimele 12 zile în stradă pentru a protesta, sunt susţinuţi şi din afara ţării. Un grup de cinci români a ieşit în stradă şi au protestat tocmai la Reykjavík, capitala Islandei. După ce au dansat Hora Unirii, aceştia au cerut demisia preşedintelui şi a guvernului. Iniţiatorul protestului este Dan Braşoveanu, fost jurnalist în Iaşi, care s-a stabilit de câţiva ani în Islanda.

Click pe poze pentru fotogalerie

Sătul de ce se întâmplă în România, acesta şi-a luat prietenii români şi au ieşit în stradă. „Ne-am adunat câţiva români în faţa parlamentului islandez şi am dansat Hora Unirii. Ne-am înarmat cu steaguri tricolore şi pancarde cu „Jos Băsescu”. Ne-am adunat în faţa parlamentului islandez pentru că aici a avut loc revoluţia islandeză în urmă cu trei ani, revoluţie paşnică prin care islandezii au obţinut căderea guvernului. De aici vrem să transmitem energia aceasta pozitivă şi în ţară şi să se întâmple acelaşi lucru”, ne-a declarat Dan Braşoveanu.

"Vrem să fi fim oameni liberi într-o ţară liberă, vrem România noastră înapoi!"

Acesta susţine că protestul a fost unul autorizat şi ca aprobarea au obţinut-o prin telefon, în doar 5 minute. „Am obţinut acordul pentru protest printr-un simplu telefon, în doar 5 minute. Ne-au spus că atâta timp cât e paşnic, nu ne deranjează nimeni. Nu au trimis nici măcar un poliţist să ne păzească”, spune Dan.

Mesajul românilor care au ieşit în stradă la Reykjavík este unul simplu şi clar: „Noi cerem demisia lui Băsescu, demiterea Guvernului şi alegeri anticipate. Vrem să fi fim oameni liberi într-o ţară liberă, vrem România noastră înapoi!

…   FOTOGALERIE Hora Unirii si proteste la Reykjavík, in Islanda


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns