Bere cu "aromă" de testicule de balenă, produsă în Islanda

0
2395

Un sortiment de bere cu „aromă ” de testicule afumate de balenă a fost produs de o mică berărie din Islanda, informează bbc.com.
Sortimentul Hvalur 2, produs de brandul islandez de bere Stedji, va fi comercializat pe o perioadă limită, pentru a marca mijlocul sezonului de iarnă (15 ianuarie – 14 februarie) din Islanda, supranumit Thorri, potrivit site-ului Visir.is.
whaleBIG
Testiculele de balene cu înotătoare (Balaenoptera physalus) – care reprezintă o specie ameninţată cu dispariţia – sunt tratate „potrivit unei vechi tradiţii islandeze”, înainte de a fi sărate şi afumate şi, apoi, utilizate în procesul de preparare a noului sortiment de bere.
„Vrem să creăm o atmosferă reală cu ocazia Thorri şi, de aceea, am decis să afumăm testiculele de balene cu înotătoare pentru a da aromă berii noastre”, a declarat Dagbjartur Ariliusson, proprietar al berăriei. „Am depus multe eforturi în acest proiect şi el are deja mare succes”, a adăugat el, informează bbc.com.
Whalers cut open a 35-tonne Fin whale on

 În 2013, Islanda a reluat pescuitul de balene cu înotătoare, după o suspendare de doi ani. Cea mai mare parte din carnea de balenă este exportată în Japonia.

Brandul Stedji a stârnit critici dure din partea organizaţiilor ecologiste în anul 2014, după ce a produs un tip de bere ce conţinea alte organe de balenă, inclusiv oase şi intestine. Grupul ecologist Whale and Dolphin Conservation a declarat cu acea ocazie că folosirea cărnii de balenă în procesul de fabricare a berii este „imoral şi revoltător”. Acel sortiment de bere a fost temporar interzis de autorităţile islandeze din domeniul sănătăţii publice, dar a putut fi comercializat ulterior în magazinele care vând băuturi alcoolice.
De această dată, toate autorizaţiile au fost obţinute înainte de lansarea noului sortiment de bere, au dezvăluit creatorii acestuia.
mai mult la :
 
http://www.mediafax.ro/life-inedit/bere-cu-aroma-de-testicule-de-balena-produsa-in-islanda-13761363


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns