Cel mai activ vulcan din Islanda, Grimsvotn, a început să erupă. Se repetă haosul din 2010?

0
2330


Cel mai mare şi mai activ vulcan din Islanda, denumit Grimsvotn, a început să erupă, provocând îngrijorări în rândul celor care au programate călătorii cu avionul în această perioadă. Erupţia a fost urmată de mai multe cutremure şi are loc la un an de la haosul din transportul aerian provocat de Eyjafjallajokul, un alt vulcan din Islanda.

Erupţia vulcanului Grimsvotn a fost anunţată iniţial de oamenii de ştiinţă şi confirmată ulterior de institutul de meteorologie din Islanda. Conform presei locale, citate de Associated Press, sâmbătă seară se puteau vedea deja norii emanaţi de vulcan.

Grimsvotn se află în sud-estul Islandei, sub gheţarul Vatnajokull. Ultima erupţie a acestui vulcan a avut loc în anul 2004.

Erupţie urmată de cutremure

La scurt timp după ce a început să erupă vulcanul Grimsvotn, în Islanda s-au produs mai multe cutremure, cu magnitutini de peste 3 pe scara Richter.

Cel mai puternic dintre acestea s-a produs la ora locală 19:10 (21:10, ora României) şi a avut o magnitudine de 4,6 pe scara Richter.

Cel mai activ vulcan din Islanda, Grimsvotn, a început să erupă. Se repetă haosul din 2010?

Cel mai mare şi mai activ vulcan din Islanda, denumit Grimsvotn, a început să erupă, provocând îngrijorări în rândul celor care au programate călătorii cu avionul în această perioadă. Erupţia a fost…

Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns