Cel mai mare vulcan din Islanda, la un pas de eruptie. Sute de zboruri aeriene ar putea fi afectate

0
693


Cel mai mare vulcan din Islanda e gata să erupă, iar efectele sale ar putea ajunge până în Europa. Specialiştii islandezi spun că activitatea seismică s-a înteţit, iar cel mai apropiat oraş de lângă vulcan se pregăteşte de evacuare. O eventuală erupţie ar putea afecta sute de zboruri aeriene, inclusiv din România.

Se numeşte Katla, este cel mai mare vulcan din Islanda iar vârful său ajunge la 1512 m înălţime. Aşa că orice activitate seismică e atent monitorizată de specialişti.

Orice cutremur mai mare poate duce la o erupţie de proporţii care ar distruge totul în cale. Şi totul indică o erupţie imientă. Asta spun specialiştii, după ce zeci de cutremure de mică şi mare intensitate au avut loc în zonă

Cea mai apropiată aşezare e satul Vik, care este deja în stare de alertă. Locuitorii sunt pregătiţi în orice moment să părăseasă zona.

Până în prezent, cutremurele nu au fost mai mari de 3 pe scara Richter, însă, de săptămâna trecută, intensitatea lor a crescut la 4.

Pe 20 martie 2010, un vulcan islandez din apropiere de Katla a erupt, după 200 de ani de inactivitate. Atunci, specialiştii au spus că erupţia a fost "mică".

Cel mai mare vulcan din Islanda, la un pas de eruptie. Sute de zboruri aeriene ar putea fi afectate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here