Cercetatorii islandezi au descoperit o posibila solutie impotriva Alzheimer-ului

0
2411

Deşi este rară, mutaţia joacă un rol important în prevenirea bolilor mentale care apar la bătrâneţe, în special Alzheimer. Geneticienii au estimat că oamenii care au această mutaţie genetică au mai multe şanse de a ajunge la vârsta de 85 de ani.

Oamenii de ştiinţă din Islanda au descoperit o mutaţie genetică care îi protejează pe unii oameni de bolile care afectează creierul la bătrâneţe, cum ar fi Alzheimer.

Cercetătorii speră că un medicament pentru tratarea acestora ar putea fii dezvoltat în curând, scrie the Guardian.

Cercetătorii de la centrul islandez deCODE au descoperit o mutaţie care se găseşte la doar 1% din cei 1.795 de oameni care au participat la studiul publicat miercuri în revista Nature.

Deşi este rară, mutaţia joacă un rol important în prevenirea bolilor mentale care apar la bătrâneţe, în special Alzheimer.

Geneticienii au estimat că oamenii care au această mutaţie genetică au mai multe şanse de a ajunge la vârsta de 85 de ani.

În studiile care au fost făcute pe oamenii trecuţi de 80 de ani, cercetătorii au descoperit că gena îi apără şi de declinul activităţii mintale, care are loc la vârste înaintate.

Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului, care apare mai ales la persoane în vârstă, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor creierului, pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență la persoanele în vârstă și reprezintă jumătate din totalitatea cazurilor de demență.

Cercetatorii islandezi au descoperit o posibila solutie impotriva Alzheimer-ului


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns