Dacă tot e criză, e momentul să-ţi iei o vacanţă cu discount

3
2487

Turiştii care doresc să călătorească în ţările care pånă de curånd erau considerate scumpe pot profita de criza financiară mondială pentru a-şi petrece vacanţele la preţuri mai accesibile. Cinci zile de vacanţă în Islanda pot costa între 300 şi 500 de euro de persoană.

Islanda este una dintre ţările europene cele mai afectate de criza financiară. Pentru a contrabalansa efectele seismului financiar, autorităţile insulare au lansat o campanie de promovare a turismului local, o sursă de venituri extrem de importantă pentru economia statului.

Islanda este prezentată în promo-ţiile din cadrul unei campanii recent lansate drept ţara pe care toată lumea îşi permite să o viziteze, făcåndu-i să creadă pe cei care au dorit mereu să călătorească către „ţara gheizerelor“ că acum este momentul ideal. Un zbor dus-întors dintr-un oraş din Occident către această destinaţie costă, mai nou, doar aproximativ 200 de euro, iar patru nopţi de cazare la un hotel de patru stele din Reykjavic pot fi rezervate pentru circa 100 de euro de persoană.

Astfel, cu numai 300 de euro, un turist britanic sau german poate petrece cinci zile în Islanda. Turistul romån va plăti aproximativ 200 de euro în plus, echivalentul unui bilet de avion către Germania sau Marea Britanie. Asemenea acestei ţări, alte state se văd nevoite să scadă preţurile la cazare. Franţa, ţara care atrage cei mai mulţi turişti pe an (aproximativ 82 de milioane de persoane în 2007), resimte din plin criza financiară….Capital

3 COMENTARII

 1. Buna , as vrea sa vizitez si eu Island in anul curent pentru o perioada de 10 zile iar ofertele pe care le-am gasit depasesc 1000 euro. Va rog daca aveti posibilitatea de a ma ajuta cu informati mi-ar fi util.
  Va multumesc
  Cosmin

 2. Buna , as vrea sa vizitez si eu Islanda in anul curent
  pentru o perioada de 10 zile iar ofertele pe care le-am gasit depasesc 1000 euro (transport/cazare)
  Va rog daca aveti ceva info s-au oferte mai bune mi-ar fi de mare folos. Va multumesc.
  Cosmin

 3. Cosmin, ai reusit sa ajungi in Islanda?
  Eu am fost in dec 2007 si mi-a placut EXTREM de mult! Te incurajez sa o vezi!, asta daca nu ai apucat deja. Si, tot daca nu ai apucat, mai mult decat incurajari, mai pot sa te ajut si cu oferte concrete, eu fiind directorul de vanzari a unei agentii de turism. Astept un raspuns din partea ta pe yokua@ymail.com.

Lasă un răspuns