Demersuri in Parlamentul islandez de a i se acorda cetatenie lui Edward Snowden

0
2119


O propunere susţinută de Partidul Piraţilor din Islanda, de a i se acorda cetăţenie fostului consultant american al NSA Edward Snowden, a fost lansată joi în Parlamentul islandez.

Propunerea a fost lansată de către deputatul Partidului Stânga Verde Ögmundur Jónasson, susţinut de către Helgi Hrafn Gunnarsson, membru al Partidului Piraţilor, relatează Daily Mail, în ediţia electronică. Decizia ar putea fi luată la acest sfârşit de săptămână, înainte de încheierea sesiunii parlamentare.

"Noi am vrut să facem asta mai devreme", a scris Helgi Hrafn Gunnarsson pe pagina sa de Facebook. "Dar cetăţenia este o problemă extrem de delicată atunci când este acordată de către Parlament şi nu prin intermediul proceselor legale obişnuite", a adăugat membrul Partidului Piraţilor.

 

Ideea nu a primit o susţinere puternică în Parlament, dar a fost înaintată Comisiei pentru afaceri juridice.

 

Edward Snowden, un fost consultant american al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), se află la originea unor dezvăluiri despre un program secret al Statelor Unite de supraveghere a comunicaţiilor la nivel mondial.

De asemenea, Snowden are un prieten în Islanda, în fostul canditat la alegerile prezidenţiale, Asthor Magnusson, care strânge semnături pentru a-i acorda cetăţenie fostului consultant american.

 

mai mult la :  Demersuri in Parlamentul islandez de a i se acorda cetatenie lui Edward Snowden

Lasă un răspuns