Expert in existenta elfilor

0
2678

Meserie islandeză cu vechi tradiţii

Dacă băncile din Islanda nu s-ar fi prăbuşit din cauza recesiunii (o prăbuşire mai spectaculoasă chiar decît a instituţiilor financiare de pe Wall Street), restul lumii ar fi continuat să ignore cîteva ciudăţenii ale legislaţiei acestei ţări nordice, de care investitorii străini s-au izbit nu o dată.

De exemplu, în anul 2004, compania americană Alcoa, cel de-al treilea mare producător mondial de aluminiu (după Rio Tinto şi Rosal), a început construcţia unui mare combinat în Islanda. Numai că, înainte de a elibera autorizaţie de construcţie, birocraţii de la Reykjavik i-au trimis pe cei de la Alcoa la un expert ofical, a cărui sarcină era de a analiza dacă pe terenul pe care urma să se ridice combinatul de aluminiu nu domiciliază cumva… elfi.

În cele din urmă, experţii au concluzionat că în respectiva zonă nu (sau nu mai) domiciliază niciun elf, autorizaţia de construcţie a fost eliberată şi combinatul a fost construit, oferind locuri de muncă pentru 1750 de persoane. Dintre care 80% sînt polonezi, care nu mai cred, precum islandezii, în existenţa elfilor.

…..

Expert in existenta elfilor

Lasă un răspuns