Referendumul din Islanda pentru Legea Icesave va avea loc la 6 martie

1
1741

Referendumul din Islanda privind legea pentru despagubirea clientilor britanici si olandezi care si-au pierdut economiile in urma prabusirii bancii Icesave va avea loc la 6 martie, a anuntat, ieri, guvernul de la Reykjavik. “Am decis ca referendumul (asupra Icesave) sa aiba loc la 6 martie”, a declarat ministrul islandez al Justitiei, Ragna Arnadottir. Parlamentul islandez a stabilit la 8 ianuarie ca referendumul, necesar in urma blocarii legii de catre presedinte, sa aiba loc cel tarziu la 6 martie, fara a fixa data exacta.

Presedintele islandez Olafur Ragnar Grimsson a anuntat pe 5 ianuarie, convocarea unui referendum, dupa ce a respins, la presiunea opiniei publice islandeze, legea adoptata de Parlament.

Legea Icesave prevedea plata, pana in 2024, a unor despagubiri in valoare de 3,8 miliarde de euro, suma data de Marea Britanie si Olanda in avans pentru a-i despagubi pe cei peste 320.000 de cetateni britanci si olandezi ramasi fara economii in urma prabusiri bancii islandeze. Dupa respingerea legii, Olafur Ragnar Grimsson a data asigurari ca Islanda isi va onora angajamentele financiare fata de Marea Britanie si Olanda.

……………..

Referendumul din Islanda pentru Legea Icesave va avea loc la 6 martie

1 COMENTARIU

  1. De ce nu ma mira ca BBC da vina pentru criza din Islanda pe capitalism? Acelasi BBC care invita economisti care spun ca pentru a iesi America din criza este nevoie ca Obama sa cheltuiasca si mai multi bani, sa faca si mai multe datorii. Ceea ce a vea el de reprosat lui Obama era ca nu cheltuieste indeajuns.. nu intrebati pe socialistii de la BBC despre economie pentru ca nu veti sfirsi decit prin a intelege si mai putin.

Lasă un răspuns