FMI confirma ca va ajuta Islanda cu un credit de 2,1 miliarde dolari

0
1659

 
Fondul Monetar International (FMI) a confirmat, vineri, ca a ajuns la un acord cu privire la un ajutor de 2,1 miliarde dolari pentru Islanda, ca sa o ajute sa depaseasca turbulentele grave care i-au ruinat sistemul bancar, transmite AFP.

FMI dispune de 200 miliarde dolari sub forma de fonduri ce pot fi acordate imediat, cu "mai putine conditii" decat in trecut, se arata intr-un comunicat afisat pe pagina de internet a institutiei, preluat de AFP.

Islanda ar putea obtine un ajutor suplimentar de 4 miliarde dolari (3,1 miliarde euro) de la alte tari, in afara celui acordat de FMI, ca sa iasa din criza financiara, a mai anuntat un reprezentant al Fondului.

Financial Times anuntase pe 20 octombrie ca Islanda va anunta masuri de urgenta de 6 miliarde dolari, derulate cu ajutorul Fondului Monetar International (FMI) si sustinute de mai multe banci centrale, pentru restabilirea echilibrului economic al tarii, dupa prabusirea recenta a sistemului bancar.

Surse avizate anuntasera ca FMI urma sa contribuie cu aproximativ 1 miliard dolari, in timp ce restul sumei ar fi fost acordata de bancile centrale ale tarilor nordice si de catre banca centrala a Japoniei. (NewsIn)


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns