Hans-Gert Pöttering, si-a exprimat opozitia fata de propunerile privind aderarea Islandei la Uniunea Europeana

0
1690

Presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, si-a exprimat opozitia fata de propunerile privind aderarea Islandei la Uniunea Europeana, intr-un interviu acordat, ieri, unui cotidian finlandez. “Nu este un moment prielnic sa ne gandim la extinderea Uniunii”, a declarat el pentru cotidianul finlandez “Aamulehti”, subliniind ca statele membre (in numar de 27) nu au reusit sa adopte tratatul constitutional de la Lisabona care ar usura functionarea Uniunii dupa ultimul val de extindere.

Comisarul european pentru extindere, finlandezul Olli Rehn, afirmase recent ca, daca Islanda, care traverseaza o grava criza economica, ar decide sa adere la UE, negocierile ar putea fi accelerate astfel ca aderarea sa aiba loc in acelasi timp cu cea a Croatiei, care ar putea surveni in 2010 sau 2011.

Olli Rehn declarase pentru AFP in octombrie ca, “daca Islanda isi depune candidatura, ea ar putea incheia repede negocierile”, pentru ca aceasta tara, membra a Spatiului Economic European, indeplineste deja o serie de criterii. Noul premier al Islandei, Johanna Sigurdardottir (social-democrat), estima, vineri, ca aderarea la UE si adoptarea monedei euro reprezinta “cea mai buna optiune” pentru tara sa, in conditiile dificultatilor economiei, generate de criza financiara mondiala.


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns