“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

0
2282
Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent.

Prin urmare, turiştii pot admira, stând la căldură dintr-un pat confortabil, aurora boreală şi pădurea îngheţată.
Nouă capsule stau ascunse într-o pădure din sudul Islandei. Dar interiorul acestora oferă confortul unei camere de hotel și, oricât de ger ar fi afară, turiştii nu suferă de frig.
Cum învelişul capsulei este transparent, priveliştea e una aparte. Ziua, vizitatorul poate admira pădurea. Noaptea, dacă este norocos, poate să vadă splendidă aurora boreală.
Totuși, există și un dezavantaj, care trebuie luat în calcul. Cele nouă capsule nu au apă curentă, iar toaletele se află într-un spaţiu comun, aflat în apropiere.Sigridur Sigurfinnsdottir, proprietara complexului:“Mulţi dintre cei care au venit la noi au fost încântaţi de experienţă, de câtă linişte au găsit aici.”
Capsulele sunt la mică distanţă de unele dintre cele mai cunoscute atracţii turistice ale Islandei.
Forma lor ciudată şi faptul că se află în inima pădurii le-a adus popularitate pe internet. Şi au ajuns să atragă oameni din toată lumea.
Turist: “Am văzut capsulă pe Pinterest şi ne-am dorit să stăm şi noi în una. Am decis să venim acum ca să ne putem bucura de aurora boreală.”
Complexul este atât de popular încât un dezvoltator islandez se gândeşte să instaleze capsule similare pe toată coasta de sud a Islandei.
Elias Gislason, directorul autorităţii de turism: “Ingeniozitatea operatorilor din domeniul turistic nu are limite. De pildă, acum, în Islanda, poţi să faci surf 365 de zile pe an. În urmă cu câţiva ani, nimeni nu s-ar fi gândit că aşa ceva e posibil.”
http://stirileprotv.ro/stiri/travel/hotelul-transparent-din-care-se-poate-vedea-aurora-boreala-in-islanda.html


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns