Investitiile unui miliardar chinez refuzate in Islanda

0
2160


Huang Nubo, miliardarul chinez care se află, deja, în negocieri cu Islanda asupra unor posibile alternative, după ce propunerea de a investi 200 de milioane de dolari i-a fost respinsă, a declarat că este în proces de schițare a altor proiecte turistice similare în Finlanda și Danemarca.
…   „Motive naționaliste”

Huang, în vârstă de 55 de ani și președinte Beijing Zhongkun Investment Group Co. a declarat reporterilor că negocierile cu guvernul Islandei continuă asupra unor propuneri alternative, inclusiv asupra arendării terenului pentru un proiect similar. Cu toate că unii oficiali guvernamentali sunt dispuși să accepte aceste investiții, alții se opun din motive naționaliste, a declarat investitorul chinez.

Huang a anunțat în septembrie că a demarat negocierile asupra achiziționării de terenuri în nordul Islandei de la un grup de fermieri, contra a 8,8 milioane de dolari. Planul original prevedea investiții de 200 de milioane de dolari pentru construcția unei stațiuni cu hotel, teren de golf și hipodrom. Oferta a fost respinsă pentru că transferul de proprietate este „incompatibil” cu legislația Islandei, a declarat, luna trecută, un reprezentant al ministerului de Interne.

Investiții în Islanda

„Ei încă speră că China va investi în țara lor”, a declarat Huang. „Ei nu au mai avut parte de astfel de investiții de multă vreme”.

Islanda, țară care s-a confruntat cu o criză bancară severă în 2008, se bucură, în prezent de o creștere economică mai rapidă decât media zonei euro, conform estimărilor Fondului Monetar Internațional. PIB-ul Islandei va crește cu 2,5% anul viitor, mai mult decât dublul creșterii estimate a zonei euro, de 1,1%.

Dezvoltatorul imobiliar a declarat, în septembrie, că își va extinde afacerile și în alte țări nordice, în cazul în care va reuși să cumpere terenul din Islanda. Astăzi, a declarat că ia în considerare lansarea de proiecte de investiții în Norvegia.

Miliardar chinez vrea să investească în țările nordice

Lasă un răspuns