Islanda: Apel internaţional contra vânătorii de balene

1
2846

Douăzeci şi şase de ţări dintre care 11 ale Uniunii Europene, unde Islanda vrea să se alăture, au adresat un apel Reykjavikului să respecte moratoriul internaţional asupra vânătorii de balene, într-o declaraţie comună, citată de Agerpres.

La iniţiativa Marii Britanii, ţări foarte diferite ca Argentina, Australia, Statele Unite, Mexic, Germania sau Franţa reamintesc că noul guvern islandez, instalat în aprilie, a luat poziţie contra vânătorii de cetacee şi i-au exprimat ‘sprijinul’ lor.

Cele 26 de ţări, a căror listă este detaliată la începutul acestei declaraţii, adoptată la 2 octombrie la Londra, "doresc să exprime sprijinul lor faţă de decizia guvernului islandez de a reexamina şi reevalua poziţia sa asupra vânătorii de balene".

Printre altele, cele 26 de ţări semnatare se declară ‘profund decepţionate’ de decizia precedentului guvern islandez de a autoriza la sfârşitul lunii ianuarie vânătoarea pentru următorii cinci ani cu cote în creştere a două specii de balene înscrise pe lista internaţională de specii în pericol (CITES).

Islanda: Apel internaţional contra vânătorii de balene


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca doar pentru ca speciile respective de balene sunt pe cale de disparitie or sa-i opreasca pe islandezi din ceea ce fac. O fi Pacat de balene, ca sunt mamifere nu ca pestii, dar e ca si cum ar cere romanilor sa nu mai taie vacile sau oile! Ca tot mamifere sunt si au hranit cu lapte generatii intregi de cand e omenirea pe pamant. Diferenta este ca vacile si alte animale domestice sunt considerate materie prima in industrie si le crestem in stil industrial. De ce nu fac la fel si cu balenele respective? Ce, nu pot fi crescute in psicine si domesticite sau dresate? Daca e vorba de conceptii, nici eu nu sunt de acord cu uciderea lor, dar oamenii trebuie sa aiba o alternativa. Daca asta au apucat sa invete sa faca, asta fac pana vine careva mai inteligent sa le arate alta cale mai evoluata. Deci solutia pentru tarile semnatare, daca le deranjeaza atat de mult ca islandezii taie balene, e sa le dea o alternativa, nu sa se supere, ca pana una-alta nici ele nu sunt mai cu mot!

Lasă un răspuns