Islanda ar putea aproba vânătoarea de balene pentru aceasta vară

0
1911

Islanda ar putea aproba vanatoarea de balene pentru aceasta vara, informeaza BBC News. Industria vanatorii de balene cere o cota de 100 de mamifere. Un oficial al guvernului a declarat ca problema cotei se va discuta in curand, sezonul incepand in mai.

Islanda a reinceput vanatoarea comerciala de balene in 2006, dar anul trecut reprezentantii autoritatilor au declarat ca se va pune problema cotelor doar daca exista cerere pentru carne. Aceasta declaratie a fost interpretata ca sugerand sfarsitul vanatorii, insa reprezentantii industriei vanatorii de balene au declarat ca s-a vandut toata carnea vanata in ultimii doi ani, ceea ce inseamna ca exista cerere pentru aceste produse. "Am prins 45 vara trecuta si am vandut tot. Ministerul spune ca isi va baza decizia pe existenta unei piete, astfel ca speram ca ne va da o cota", a declarat Gunnar Bergmann Jonsson, presedintele asociatiei vanatorilor de balene din Islanda.

Stefan Asmundsson, un oficial al Ministerului pentru Pescuit si comisar la Comisia Internationala a Vanatorii de balene (ITW), a confirmat ca e posibil ca vanatoarea sa continue. "Nu ne asteptam la cote mari, dar e posibil sa vedem in viitorul apropiat cote pentru balene", a declarat acesta. "Cel mai important lucru este sa ne asiguram ca cotele se afla in limite sustenabile", a adaugat acesta.-.. Citeşte mai mult

Lasă un răspuns