Islanda asistă Primăria Capitalei în lupta împotriva drogurilor

0
1947

Primăria Bucureşti şi organizaţia European Cities against Drugs (ECAD) au încheiat, miercuri, un parteneriat prin care municipalitatea devine membru ECAD şi partener activ în cadrul programului de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor "Youth in Europe".

Parteneriatul, semnat preşedintele Islandei, Olafur Ragnar Grimsson, şi primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, vizează întocmirea unui program de acţiune şi sprijin pentru aplicarea lui, scopul final fiind reducerea numărului consumatorilor de droguri.

"În Europa, sute şi mii de tineri mor prematur din cauza consumului de droguri. Există organizaţii ale crimei internaţionale organizate care câştigă extrem de mulţi bani de pe urma vânzării drogurilor. Trebuie să începem să ne întrebăm cum să ne apărăm în acest război civil în care ne-am trezit implicaţi. Această colaborare între oraşele europene va reprezenta un element de forţă în sistemul nostru de apărare şi ne bazăm pe cercetările ştiinţifice făcute în ultimii 20 de ani, care au dus la obţinerea celor mai eficiente metode de luptă împotriva drogurilor", a declarat, miercuri, cu ocazia semnării parteneriatului, preşedintele islandez Olafur Ragnar Grimsson.

Programul "Youth in Europe" a debutat în anul 2005 şi îşi propune să compare strategiile de prevenire a consumului de droguri şi să identifice cele mai bune practici din ţările Europei, toţi cei implicaţi beneficiind de informaţii despre cum pot proteja tinerii de efectele drogurilor.

sursa : mediafax.ro

Lasă un răspuns