Islanda avansează rapid în cadrul negocierilor de aderare la UE

3
2187

Islanda a înregistrat progrese "foarte rapide", după un an de la deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană (UE), chiar dacă problema dificilă a pescuitului nu a fost soluţionată, şi-au exprimat vineri mulţumirea atât negociatorii europeni, cât şi cei islandezi.Reprezentanţii au deschis vineri trei noi capitole de negociere, privind transporturile, politica socială şi piaţa muncii şi controlul financiar, numărul capitolelor deschise ajungând astfel la 18 din totalul de 35.

Dintre aceste 18 capitole, zece au putut fi închise, Islanda îndeplinind deja o mare parte dintre regulile şi normele UE, în baza apartenenţei sale Spaţiul Economic European (EEE). "În doar un an, este un rezultat impresionant", a apreciat comisarul pentru Extindere Stefan Füle, la finalul unei reuniuni cu ministrul islandez de Externe Ossur Skarpheoinsson. Este "cea mai rapidă avansare" înregistrată de un stat candidat, de când UE şi-a consolidat regulile în vederea integrării în acest bloc, în 2006, în opinia sa.

Islanda avansează rapid în cadrul negocierilor de aderare la UE


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

3 COMENTARII

  1. exact, tarilel mici si slabe economic si politic sunt supuse colonizarii,in islanda va fi un dezastru daca intra in ue, deja ma gandesc s-o intind de aici daca se intampla asta

  2. ai duce si pe ei cu zaharelul, Intelepti lor, agenti Imperiului, botul pe labe, ce iesire din criza, lecti ,pentru, alte Pasalicuri,, o sa-i termine si pe ei, Planurile lor sunt facute, Mari nostri Imparati, i-au decizi democratice pentru popoarele, ne redefinesc cetateni cu chip..sa le urmam Poruncile..popoarele europene sunt sub tirania Puteri Imperiului European..

Lasă un răspuns