Islanda: Un sanctuar dedicat zeilor nordici, Thor, Odin şi Frigg . Nou templu viking, în Islanda

0
1988

noua religie are peste 2.400 de membri
Odin's_last_words_to_Baldr
Islandezii se vor putea ruga în curând în primul sanctuar dedicat zeilor nordici Thor, Odin şi Frigg în ultima mie de ani, relatează Reuters.
Cultul zeilor scandinavi a fost înlocuit de creştinism cu aproximativ 1.000 de ani în urmă, însă o versiune modernă a păgânismului nordic a câştigat în ultimul timp popularitate în Islanda.

„Eu nu cred că este cineva care crede într-un om cu un singur ochi, călare pe un cal cu opt picioare”, a declarat cu referire la Odin, Hilmar Orn Hilmarsson, mare preot al „Asatruarfelagid”, o asociaţie care promovează credinţa în zeii nordici. „Noi vedem în poveşti metafore poetice şi manifestări ale forţelor naturii şi psihologiei umane”, a explicat el.
Numărul de membri ai Asatruarfelagid s-a triplat în Islanda în ultimii 10 ani, ajungând la 2.400 de membri de anul trecut, dintr-o populaţie de 330.000 de persoane, au indicat datele Institutului islandez de statistică.
Sanctuarul – a cărui construcţie va demara în această lună – va avea o formă circulară şi va fi săpat la o adâncime de 4 metri într-un deal cu vedere la capitala Reykjavik.
Structura va dispune de un dom care va permite intrarea luminii solare şi va găzdui ceremonii, cum ar fi nunţile şi înmormântările.
http://www.obiectivbr.ro/islanda-un-sanctuar-dedicat-zeilor-nordici-thor-odin-si-frigg_id101168
 
Construcţia va începe la sfârşitul acestei luni şi urmează să fie gata în vara anului viitor. Templul va avea o suprafaţă de 350 de metri pătraţi, un acoperiş în formă de dom şi va putea găzdui 250 de oameni.
Costul total este estimat la 860.000 de euro. Ideea construirii unui templu în onoarea zeilor vikingi aparţine unei asociaţii religioase din Islanda.

Reprezentanţii acesteia spun că au nevoie de un loc unde să organizeze nunţi, înmormântări şi alte ceremonii pentru cei 3.000 de membri ai comunităţii, fiind de asemenea cel mai mare grup religios non-creştin din Islanda.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Nou+templu+viking+in+Islanda


Descoperă mai multe la Islanda 🇮🇸 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns